Poveștile de la Bojdeucă – XV

Poveștile de la Bojdeucă – XV

Câteodată mă bucur când nu mi se citesc toate articolele. Acesta ar fi unul dintre acele articole pe care nu l-as recomanda, nu foarte tare, dar le sunt dator acelora care și-au petrecut timp citindu-mă, sunt dator Nimburucului și Păpădiței lui, sunt dator lui Cristi care mi-a luat imaginația pe care nu puteam să o descriu nici în cuvinte și a născut un Nimburuc, o Păpădiță. Când scriam capitol după capitol din Povestea Nimburucului Grădinar și a Păpădiței lui iubite glumeam spunând: Când va aparea cartea… Aș spune că acum nu glumesc, dar nici cartea nu a apărut. Dar, anul trecut în aprilie [2013] am participat la un concurs de Literatură organizat de Uniunea Scriitorilor, Filiala Iași împreună cu Muzeul de Literatura Bejdeuca lui Ion Creangă. A fost o decizie de moment, la încurajarea amicului meu desenator. Aveam 12 capitole atunci, dar trebuia să mă încadrez în 15 pagini A4, astfel că am editat din text și din capitole. Am trimis-o și le-am plăcut.

A trecut un an de atunci și am intrat în posesia volumului XV al Poveștilor de la Bojdeucă, un volum ce cuprinde lucrările premiate în aprilie 2013. Le mulțumesc și celor de la Muzeele Literare din Iași pentru eforturile depuse pentru publicarea acestei ediții limitate a lucrărilor premiate.

Povestile de la Bojdeuca - 2013 Vol. XV

S-a făcut cumva, prin aranjamentele Nimburucului cel dornic de a-i fi consemnată dragostea pentru Păpădiță, să fiu și eu menționat în acest volum. Recunosc ceva aici, am strecurat în varianta electronică puțintel din Antropologia iubirii, un capitol dedicat iubirii dintre lumi.

01. Povestile de la Bojdeuca - 2013 COSMISIAN

Dacă doriți să citiți varianta completă a poveștii, să îmi cereți acest lucru pe adresa de email menționată la date de contact. Până la această poveste, păpădia era doar iubirea mea dintre flori, dar ma văd nevoit să spun că după, am devenit la fel de prolific în ce privește scrisul despre ea, poate la fel de prolific ca păpădia însăși. Și, o iubesc. Este peste tot. Până și unii dintre voi ați învățat să o iubiți de când mă cunoașteți. Altora le-am vindecat doar alergia. Dar, cu povestea Nimburucului grădinar și a Păpădiței lui eu însumi m-am schimbat.

05. Povestile de la Bojdeuca - 2013 COSMISIAN

Am fost întrebat recent dacă mi-am epuizat scrierile despre ea și am trecut la melci. Ei bine DANU si NUDA 🙂 pentru că, deși scriu despre melcul zburător, în capitolele următoare voi prezenta o latură specială a Xandriei, Fulgul de Păpădie.

Vă mulțumesc pentru prezența voastră. M-a încurajat mult și m-a determinat să fiu perseverent.

Sper să vă fi plăcut povestea menționată mai sus. Eu sunt iremediabil îndrăgostit de păpădie. se știe!

Cu drag, Cosmisian

Timișoara mai 2014

Articol preluat de pe https://gandurineinfinite.wordpress.com/2014/05/16/cosmisian-in-povestile-de-la-bojdeuca-xv/

Despre Cosmisian

De ce scriu în metafore? Metafora este, ca definiţie, o peşteră ascunsă pe o insulă necunoscută, învăluită în mister. Cine ajunge acolo, chiar întâmplător, poate găsi obiecte neidentificate ale unei culturi despre care poate doar bănuieşte ceva. E oarecum dificil să „demetaforizezi” scrisul, astfel că, îţi rămâne iluzia înţelegerii şi satisfacţia ei. Cine sunt eu? Sunt eu, un vinovat al metaforitei, o boală de cuvânt ce mi-a adus adesea alin căutării de expresie, Şi poate ţie confuzie. Metafora produce confuzie! Confuzia elaborează înţelesuri şi astfel fiecare înţelege ce vrea. Cine sunt eu? Sunt eu, un meşter al cuvintelor mele. Nu mi-e dificil să le găsesc, am o abundenţă pe care uneori trebuie doar să o rescriu. Nu aş spune că metafora este calea cea mai scurtă înspre semantica sufletului meu, ci doar înfrumuseţarea drumului. Astăzi sunt nebun. Voi pune o imagine cu mine, mai exact cu mintea mea.
Acest articol a fost publicat în POVESTI CU PAPADII. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.