Despre Păpădii, Nimburuci, melci și alte ființe din Țara minunilor ce țin

Când redevenirea ți-a distrus menirea de păpădie, unde ți-a dispărut sălbăticia pufului ce contura lumi imposibile?


Lună! Lună! [spuse Soarele]. Te văd din nou de-aproape, te simt, îți simt iubirea cum pulsează, mă strânge sufletul de dragul tău. Dar, ce sunt creaturile astea micuțe pe care le tratezi atât de bine? Un melc cu aripi și-o păpădie? Îmi spui că zvonul ce ne-apropie este trasat aici de-un melc și-o păpădie? Dar, cum se poate întâmpla ca două ființe mititele, ei bine, un pic mai mari, ființe pământene observ, să ne devină comoara ce ne permite inima să ne-o oferim, azi, acum? Aș vrea!

E clar c-ați înțeles că dragostea Aprinsului cu brațele-i de foc în fața tuturor urma să fie exprimată printr-un inel marcat de păpădie și praful de pe-o stea.


Cum vântul joacă roluri pasagere, aduce într-o mână veste, deși nu spune de la cine vine, e prea ușor să nu aflăm, dar mai bine să citim cu nimburucul ce i-a scris cu sufletul, a sa sălbatică iubire, o păpădie-n devenire. Și-ar fi așa:

“Nu pot să-ți spun ce-ascunde a inimii bătaie,

dar tu răspunsu-mi știi, îl ai în tine.

Cine are nevoie de o dragoste dintr-o poveste?

Noi? Noi doi avem nevoie, să nu mă lași uitării.

Noi suntem trăiri ale inimilor iubitoare, iar ele ne fac ce suntem,

două ființe altfel, cu sufletul atât de parfumat și mare.

Te iubesc, chiar dacă iubirea unei păpădii e mai ciudată.

Te iubesc chiar de adesea doare. Cine separă ciudatul de neciudat?

Sunt devenirea, o păpădie în plină transformare.”


De ce durează atât de mult, nu pricep! Oameni buni, am plătit un preț mare al inimii mele pentru “Galbenul de păpădie”. L-am dorit atât de mult, încât oftez greu de fiecare dată când orice fibră a ființei mele îl atinge câtuși de puțin. Așa că, vă rog să nu mai spuneți că e ușor să sufli o păpădie-n sămânță, că poate poate va reveni. Sau că, dacă îl îndepărtezi cu propria-ți suflare, forța de revenire a acestuia îți va îndeplini orice dorință. Au trecut vremi întregi, timpul este doar o schelă metalică vopsită în grund, iar eu am învăţat o lecție. Prețul e atât de greu de dus, încât mă tem să nu sar gardul poveștilor înspre cea cu dorința de a uita de păpădie.

Am ajuns la o concluzie dificil de transpus aici. Cred că aș da bucuros dorința cu a ei împlinire, doar să mi se redea puful de păpădie. Sper din inimă că Lunii nu îi va scăpa din vedere importanța fulgului de păpădie.

Revenind la povestea mea, ca să nu vă țin prea mult pe genunchii mei de bătrân rupt dintr-o creangă a literaturii române, să vă spun ce am vrut înainte să mă ia durerea plăcută a dorului. Pentru cei care au copii și vor, împreună cu un bun prieten pregătim desenele pentru povestea melcului zburător. Acum doar ne jucăm cu personajele, sunt și ele dedate la delirul culorilor și al conturului pe care îl folosim să le definim.

Astfel că, până le voi posta într-o colecție de desene pentru colorat și varianta finală, colorată, vă prezint aici trei dintre ele. Fondul colorat îmi aparține. Atât știu și eu. Desenele sunt realizate de un desenator pe care l-am definit astăzi ca fiind mai bun decât imaginația mea. Cristi, multumesc! Promit ca îți voi aduce un ghiveci de păpădii!Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.